מחפשים דרך להפיח רוח מנהיגות בתלמידים שלכם? להוציא אותם מהמסכים ומהאדישות?הייתם רוצים שיזוזו, יזמו ויפעלו למען משהו משמעותי? שיצאו קצת מהטוסיק של עצמם? אנחנו מציגות בפניכם- "סדנת יוזמה ומנהיגות לנוער."
סדנה בה הנוער יוכל לגלות שהכוח האמיתי נמצא בידיים שלהם, ולא רק כדי להחזיק את השלט של הטלוויזיה.
בסדנה שלנו כולם זזים, משתתפים וצוחקים. לומדים לשחרר, לקפוץ למים ולקחת אחריות. בעזרת תרגילי אלתור הומוריסטיים נפתח את הראש עם נושאים מעוררי השראה, נעצים את הביטחון העצמי ונטפח תחושת מסוגלות ליוזמה ומנהיגות.
יוזמה ומנהיגות זה בעצם הדרך של הנוער לגלות שהכוח האמיתי נמצא בידיים שלהם, ולא רק כדי להחזיק את השלט של הטלוויזיה.
יוזמה ומנהיגות הן הכוח שמניע שינוי, יוצר חדשנות, ומאפשר לאנשים ולקהילות להתמודד עם אתגרים ולהשפיע לטובה על הסביבה.
טכניקת האלתור מעודדת יצירתיות ופתיחות מחשבתית, מה שמוביל להעלאת רעיונות חדשים ומעוררי השראה. בנוסף, התהליך הקבוצתי והדינמיקה החיובית מגבירים את המוטיבציה להפוך רעיונות למציאות של ממש.
תרגילי אלתור מציבים את המשתתפים במצבים הדורשים קבלת החלטות מהירה והתמודדות עם תוצאותיהן, מה שמחזק את תחושת האחריות והמסוגלות האישית.
האלתור משפר את היכולת לתקשר ולהתמודד עם סיטואציות בלתי צפויות, מה שתורם לגמישות בחשיבה ולפיתוח ביטחון עצמי.
הנוער הוא לא העתיד שלנו- הוא ההווה!
דווקא בגיל ההתבגרות, כשבני ובנות הנוער מגבשים את הזהות והאישיות שלהם, פיתוח מיומנויות יוזמה ומנהיגות הוא קריטי. זהו שלב שבו הם מתחילים לקחת אחריות על פעולות, לגלות את הכוחות האישיים להם, לבנות אמונות שילכו איתם הלאה ולהבין את ההשפעה העצומה העשויה להיות להם על הסביבה. אם רק יחליטו ליזום.
משתתפי הסדנה יוכלו להאמין שדווקא הם, מכולם, מסוגלים ליצור שינוי משמעותי שיהפוך את העולם שלנו למקום טוב יותר.
הסדנה שלנו מציעה חוויה ייחודית המבוססת על משחקים קצרים ומתודות מעולם האלתור, המאפשרים לכל המשתתפים להשתחרר, להתבטא, למצוא את החוזקות שלהם ואת המוטיבציה ליזום.
הסדנה הינה קלילה, מצחיקה ומגבשת ועם זאת יש בה עומק ומשמעות מתוך חוכמת האלתור. בעזרת תרגילי אלתור הומוריסטיים נשחק, נצחק, ונגלה שכל אחד ואחת יכולה להוביל ולהנהיג:
הסדנה מועברת על ידי מנחות ומנחים מקצועיים ומנוסים בעבודה עם בני ובנות נוער מרקעים שונים וביצירת אווירה מכילה ומהנה, המאפשרת לכל משתתף להרגיש בנוח ולהיפתח לחוויה מעשירה ומשמעותית.
הסדנה מיועדת לבני ובנות נוער בגילאי 12-18, וניתן להתאימה לקבוצות גיל ספציפיות או לקיים מפגשים משותפים להורים ולנוער, בהתאם לצרכי הקבוצה.
משך הפעילות הוא שעה. ניתן לקיימה כמפגש חד-פעמי או כסדרת מפגשים, בהתאם לצרכי המשתתפים.
בבתי ספר משך הסדנה הוא שעת לימוד אחת (45 דק'), בשאר המסגרות משך כל סדנה הוא שעה.
מדריך/ה אחד/ת.
הסדנה מתאימה לקבוצה של עד 25 משתתפים/כיתת לימוד אחת.
בהחלט! הסדנאות שלנו הן דינמיות וכחלק מעבודת ההכנה, אנחנו מתאימות את הפעילויות ומייעדות אותן לכל מסגרת אליה אנחנו מגיעות, בשיתוף פעולה מלא עם הצוות החינוכי/הגורם המזמין.
הנה כל מה שאתם רוצים לדעת על אימפרוביזציה