סדנת שוויון מגדרי לנוער
אז מה זה בכלל שוויון מגדרי, ולמה זה כזה ביג דיל?
אם גם אתם שומעים בבית הספר אמירות כמו "בנים יותר טובים בספורט" או "ריקוד זה לבנות בלבד", אתם כבר יודעים ויודעות – הגיע הזמן לעצור,לנשום, ולתת לנוער להבין: אי שוויון מגדרי הוא סיפור אמיתי והעתיד של כולנו תלוי בגרסה שהנוער ימשיך לספר.
ברוכות ברוכים הבאים לסדנת שוויון מגדרי לנוער, המקום שבו שוברים סטריאוטיפים באלתור, וביחד יוצרים שיח חדש – קליל, חכם ושוויוני!
בסדנה הזו נעשה הכל חוץ מלהרצות. נשחק, נאלתר, נשבור את הקרח, וגם כמה תפיסות מיושנות על הדרך. בעזרת תרגילי אלתור הומוריסטיים נלמד ביחד לזהות ולהתמודד עם סטריאוטיפים מגדריים ונפתח כישורי תקשורת והבנה אמפתית. נבחן את תפקידי המגדר המסורתיים, נרחיב את אפשרויות הבחירה האישיות והמקצועיות, ונבין איך נוכל לתרום לחברה צודקת ומכילה יותר.
אז מה זה שיוויון מגדרי?
שוויון מגדרי זה להבין שההבדלים בינינו לא אמורים לקבוע למי מגיע יותר, מי מתאים למה, או איך כל אחד צריך להתנהג. זה לתת לכל נער ונערה את החופש לבחור את הדרך שלהם בלי סטריאוטיפים, ציפיות ישנות או גבולות מיותרים. כי שוויון אמיתי מתחיל בהכרה בייחודיות של כל אחד ואחת – וביכולת לתת לזה מקום שווה.
היכרות עם ההשלכות של חוסר שוויון מגדרי היא קריטית, כי הן משפיעות על כל תחומי החיים: חלוקת הזדמנויות, דימוי עצמי, התפתחות מקצועית, מערכות יחסים ועתיד החברה כולה.
יפה. ומה הקשר לאימפרוביזציה?
טכניקות אימפרוביזציה הן הכלי המושלם להעמיק בשוויון מגדרי עם בני ובנות נוער, כי הן יוצרות מרחב בטוח, משחרר ואותנטי המאפשר להתמודד עם הנושא הרגיש הזה בצורה קלילה, מעשירה ומשמעותית. תרגילי אלתור מייצרים פתיחות ונינוחות, מעודדים חשיבה יצירתית מה שעוזר לשבור תפיסות מגדריות מיושנות. משחקי אלתור מבוססים על הקשבה אמיתית לאחר, שיתוף פעולה וקבלת האחר כפי שהוא וכך נרכשת גם היכולת להקשיב בלי שיפוטיות, להעריך את תרומתו של כל אחד ואחת, ולהבין שלכולם יש מקום שווה – בלי קשר למגדר. האלתור מאפשר לכל נער ונערה להביא את עצמם לידי ביטוי בצורה הכי טבעית ואותנטית ומעודד אותם ואותן להאמין בעצמם, לשחרר פחדים ולבנות את הביטחון להתבטא באומץ.
למה דווקא עכשיו?
דווקא עכשיו, יותר מתמיד, הנוער שלנו גדל בעולם שבו ההשפעות המגדריות ברורות, מובהקות ולעיתים – מגבילות. הם נחשפים כל הזמן למסרים שאומרים להם מי הם "אמורים או אמורות" להיות ומה "מתאים" להם ולהן, על בסיס מגדר.
העולם מתקדם, אבל יחד עם ההתקדמות, יש עדיין פערים וסטריאוטיפים שמשפיעים על הבחירות של הנוער – בלימודים, בקריירה, בתחביבים ובדימוי העצמי. האינסטגרם, הטיקטוק והיוטיוב מלאים במסרים מעורבים. מצד אחד, יש מקום לכולם, מצד שני – עדיין קיימים מודלים מיושנים שמתייגים "מה זה להיות גבר" או "מה זה להיות אישה".
דווקא עכשיו, כשהתפיסות של הנוער מתעצבות, יש לנו הזדמנות להשפיע לטובה, לתת להם כלים לחשוב אחרת, לבחור אחרת ולהוביל שינוי חברתי אמיתי.
סדנת שוויון מגדרי היא לא רק "שיעור" – היא חוויה מעצימה שמחברת את הנוער לעצמם ולסביבה, ופותחת להם אפשרויות חדשות.
מה מחכה לכם?
בסדנאות שלנו כולם זזים וזזות, משתתפים ומשתתפות וצוחקים וצוחקות.
הסדנה שלנו מציעה חוויה ייחודית, קלילה, מצחיקה ומגבשת המבוססת על משחקים קצרים ומתודות מעולם האלתור.
בעזרת תרגילי אלתור הומוריסטיים נלמד ביחד:
- נזהה סטריאוטיפים מגדריים ונפתח כישורי תקשורת והבנה אמפתית.
- נבחן את תפקידי המגדר המסורתיים ונרחיב את אפשרויות הבחירה האישיות והמקצועיות
- נבין איך נוכל לתרום לחברה צודקת ומכילה יותר.
לצד חוויית תיאטרון כיפית ומקורית, המשתתפים והמשתתפות ייצאו עם כלים חשובים לחיים שוויוניים ומכילים יותר: מודעות לשוויון מגדרי, חיזוק האמפתיה ויכולות התקשורת, פיתוח יצירתיות וחשיבה מחוץ לקופסה, יכולת הסתגלות ושיפור מיומנויות חברתיות וחיזוק הביטחון העצמי.
נשמע מדהים! אז מה הפרטים?
הסדנה מועברת על ידי מנחות ומנחים מקצועיים ומנוסים בעבודה עם בני ובנות נוער וביצירת אווירה מכילה ומהנה, המאפשרת לכל משתתף להרגיש בנוח ולהיפתח לחוויה מעשירה ומשמעותית.
הסדנה מיועדת לבני ובנות נוער בגילאי 12-18, וניתן להתאימה לקבוצות גיל ספציפיות או לקיים מפגשים משותפים להורים ולנוער, בהתאם לצרכי הקבוצה.
משך הפעילות הוא שעה. ניתן לקיימה כמפגש חד-פעמי או כסדרת מפגשים, בהתאם לצרכי המשתתפים.
מעניין אתכם לשמוע יותר ? מלאו פרטים וקבלו 10% הנחה
מה אומרים הלקוחות?
שאלות ותשובות
בבתי ספר משך הסדנה הוא שעת לימוד אחת (45 דק'), בשאר המסגרות משך כל סדנה הוא שעה.
מדריך/ה אחד/ת.
הסדנה מתאימה לקבוצה של עד 25 משתתפים/כיתת לימוד אחת.
בהחלט! הסדנאות שלנו הן דינמיות וכחלק מעבודת ההכנה, אנחנו מתאימות את הפעילויות ומייעדות אותן לכל מסגרת אליה אנחנו מגיעות, בשיתוף פעולה מלא עם הצוות החינוכי/ הגורם המזמין.
הנה כל מה שאתם רוצים לדעת על אימפרוביזציה